ایستگاه قهوه خانه

شیرینی لطیفه خانگی

شیرینی لطیفه

مواد مورد نیاز:

آرد                                       یک پیمانه

پودر قند                                 یک دوم پیمانه

تخم مرغ                               3عدد

بکینگ پودر                           یک قاشق چایخوری

وانیل                                    یک دوم قاشق چایخوری

 پودر پسته یا خلال پسته           برای تزیین

طرز تهییه خامه فرم گرفته:

من این دستور را از وبلاگ خانم کتابی عزیز(آشپزی رنگین ) یاد گرفته ام

 سفیده تخم مرغ                    2 عدد

پودر قند                               4 قاشق غذاخوری

خامه خانگی سفت                   نصف پیمانه

ابتدا سفیده را خوب باهمزن میزنیم طوریکه از ظرف نریزد وبه اصطلاح پنبه ای شود   , همزن را کنار گذاشته و نصف پودر قند را به سفیده به آرامی اضا فه و مخلوط می کنیم وسپس نصف دیگر را به همین ترتیب سپس خامه را میریزیم باز هم به آرامی واز یک طرف هم میزنیم ودر نهابت خامه فرم گرفته حاضر است

البته من فکر میکردم از خامه های پاستوریزه باید استفاده کرد واین باعث شد که خامه  فرم گرفته  شل شود

و علت  را که از خانم کتابی عزیز پرسیدم متوجه شدم که خامه نباید شیر درون آن داشته باشد ودر واقع این خامه از سر شیر باید تهیه شود

یعنی وقتی شیر جوشانده شد سر شیر آن را جمع آوری کرده وحتما شیر اضافی آنرا بگیریم ومی تونیم طی 2 تا 3 مرحله که سرشیر کافی تهیه شد (البته در این مدت سرشیر درون فریزر نگهداری میشود ) اقدام به تهیه خامه می کنیم. حالا سرشیر هارا با چنگال خوب میزنیم تا خامه  خانگی  به دست آید.

طرز تهیه شیرینی لطیفه:

ابتدا دو ظرف گود بزرگ انتخاب می کنیم. سفیده ها وزرده ها را از هم جدا کرده ودرون هرکدام از ظرف ها میریزیم.

ظرفی که سفیده درون ان ریخته می شود باید کاملا تمیز وبدون ذره ای چربی باشدوپره های همزن نیز همی طور.

خوب سفیده را خوب میزنیم تا کاملا کف کند به طوریکه جای پره های همزن روی آن بماند.

در ظرف دیگر که زرده است وانیل وپودر قند اضافه کرده وآنقدر باید با همزن بزنیم تا سفید شود

وبعد آرد وپکینگ پودر را که از قبل باهم مخلوط کرده وچندبار الک رد کردیم طی 2 مرحله  اضافه کرده وحتما  با قاشق چوبی یا پلاستیکی مخلوط می کنیم وآخر سر سفیده را به آرامی اضافه کرده وبا مواد مخلوط می کنیم .

حالا از این مواد در قیف ریخته با ماسوره ساده یا شکوفه با فاصله در سینی که ازقبل کاغذ روغنی انداخته (چون در این شیرینی هیچ روغن به کار نرفته باید حتما کاغذ روغنی چرب شود) به صورتی که در عکس هم پیداست میریزیم   .

 حتما قبل از اینکه داخل فر بگذارید کمی پود قند روی شیرینیها بریزید.

فر از قبل به مدت 15 دقیقه با درجه 200 سانیگراد بلید گرم شده باشد

سینی را در بالاترین طبقه به مدت 10 دقیقه می گذاریم ورنگ آن که کمی تغییر کرد کافی است  از فر در آوریم

 

وبعد از اینکه خنک شد در یک بشقاب ریخته وروی انرا با پلاستیکی می پوشانیم تاخشک نشود ودر یخچال قرار می دهیم بعد از مدتی اماده است تا خامه فرم گرفته بین هر دو عدد نان لطیفه حاضر شده بگذاریم وبا پود پسته تزیین وحتی می توانیم برای شکیل تر شدن کار هر شیرینی را درون کپسول های شیرینی پزی قرار دهیم.

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم شهریور 1388ساعت 4:52 بعد از ظهر  توسط نرگس  |